Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Νέα φάρμακα προς… Αξιολόγηση

Το πρώτο δελτίο τιμών νέων φαρμάκων του 2018 ανήρτησε το Υπουργείο Υγείας.
Ο κατάλογος με τά νέα φάρμακα που έλαβαν τιμή το 1ο τρίμηνο του έτους αποτελείται από 144 σκευάσματα, ανάμεσα τους βιολογικοί παράγοντες, γενόσημα, καινοτόμα φάρμακα, αλλά και προϊόντα του αρνητικού καταλόγου.
Οι τιμές των σκευασμάτων κυμαίνονται από μερικές δεκάδες cents έως χιλιάδες ευρώ, με τα τρία πιο ακριβά φάρμακα να έχουν τιμές που ξεπαιρνούν τις 10 χιλιάδες ευρώ (€10.298,78, €12.716,51, €18.374,52).
Βάσει των νέων διαδικασιών, μετά την τιμολόγηση αυτά τα σκευάσματα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στα ακριβότερα, θα πρέπει να τεθούν υπό Αξιολόγηση στην νεοσυσταθείσα Επιτροπή HTA, αλλά και την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης προκειμένου να εγκριθεί η αποζημίωση τους από την κοινωνική ασφάλιση.
Σύμφωνα με τη συνοδευτική Υπουργική Απόφαση, το Δελτίο ισχύει για τις φαρμακευτικές εταιρείες, τα νοσοκομεία, τις ιδιωτικές κλινικές, τις φαρμακαποθήκες, τους συνεταιρισμούς και τα φαρμακεία από την ανάρτησή του, ενώ οι ενστάσεις επί του αναρτημένου δελτίου τιμών θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά (deltiatimwn_enstaseis@eof.gr) από σήμερα Τρίτη και έως τη Δευτέρα 13/08/2018 και ώρα 23.59.
Εν τω μεταξύ, η Αριστοτέλους ανήρτησε και κατάλογο ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης και ανώτατων νοσοκομειακών τιμών νέων ΜΗΣΥΦΑ για  το 1ο τρίμηνο. Η τιμή λιανικής δεν είναι υποχρεωτική, σε αντίθεση με την ανώτατη νοσοκομειακή τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου