Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Rx "Μακαρόνια με πικάντικο τόνο" έτοιμα σε 20'


Ψάχνοντας διάφορες εκτελέσεις της συνταγής , καταλήξαμε να σας προτείνουμε την εκτέλεση του aki petretziki με αρκετές όμως παραλλαγές.
  • 250 γρ. πένες Συστήνουμε πένες ολικής barilla 
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κάπαρη
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στο blender
  • 2 μικρές πιπεριές αλεσμένες στο blender
  • ανισο αστεροειδή
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 220 γρ. τόνο σε λάδι (πικάντικο rio mare). Δυστυχώς ο πικάντικος rio mare δε βρίσκεται σε όλα τα καταστήματα τροφίμων, αλλά είναι με διαφορά ο καλύτερος για τη συγκεκριμένη συνταγή. Εναλλακτικά , βρείτε τόνο Αλόννησου 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 2 τομάτες φρέσκoτριμμένες (sto blender  χωρις τη φλούδα μαζί με τις πιπεριές) και ένα τοματοπελτέ Kyknos
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ ματσάκι άνηθο
 Εκτέλεση 
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, βάζουμε τις πένες και βράζουμε για διάστημα ενός λεπτού λιγότερου από αυτό που αναφέρει η συσκευασία 
  • tip: Ένας βραστήρας μας εξοικονομεί χρόνο, αλλιώς φροντίζουμε για να βράσει το νερό πιο γρήγορα να έχουμε σκεπάσει την κατσαρόλα
  • ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή χρησιμοποιούμε το αρωματισμένο πικάντικο ελαιόλαδο του τόνου
  • Στύβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά την κάπαρη μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά της και τη βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, αφαιρούμε από το τηγάνι και τη βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι 2-3 σκελίδες ΣΚΌΡΔΟΥ και τον αστεροειδή ανισο (στο τέλος θα  τα αφαιρέσουμε)
  • Προσθετουμε το κρεμμύδι, και τη ζάχαρη(προαιρετικά)  και αφήνουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
  • ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΤΟΝΟ, βάζουμε πιπέρι, το μπούκοβο,
  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ   τον τόνο, τις ελιές,τις πιπεριες,  τη ντομάτα, τον τοματοπελτέ και μια κουταλιά σούπας από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια.ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Μετά από ένα λεπτό αφαιρούμε το σκόρδο και τον άνισο. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ να μη διαλύσουμε τον τόνο όταν τον βγάζουμε από την κονσέρβα
  • tip :Όπως στην παρασκευή κάθε σάλτσας, με το που πάρει βράση, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία χαμηλά για να εξατμιστούν αργά τα υγρά.
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα στο τηγάνι και προσθέτουμε και 1 κουτάλα νερό από την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
  • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
  • Χοντροκόβουμε τον άνηθο .
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τον άνηθο, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου