Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ποσοστά ρεκόρ στους εμβολιασμούς σε βρέφη το 2017 - UNICEF/ΠΟΥ

Ένας ιστορικά υψηλός αριθμός βρεφών που ανέρχεται σε συνολικά περίπου 123 εκατομμύρια, ή εννέα στα 10 βρέφη, έλαβαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη το 2017, σύμφωνα με νέα παγκόσμια στοιχεία.
Επιπλέον 4,6 εκατομμύρια βρέφη εμβολιάστηκαν παγκοσμίως το 2017, σε σύγκριση με το 2010, λόγω του ρυθμού παγκόσμιας ανάπτυξης του πληθυσμού, αναφέρει η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF).

Τα στοιχεία του 2017 δείχνουν ότι 167 χώρες συμπεριέλαβαν μια δεύτερη δόση του εμβολίου ιλαράς στο πλαίσιο του προγράμματος τακτικών εμβολιασμών και 162 χώρες χρησιμοποιούν τώρα τα εμβόλια ερυθράς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της παγκόσμιας κάλυψης κατά της ιλαράς και της ερυθράς από 35% το 2010 σε 52% το προηγούμενο έτος. 
Το εμβόλιο του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) διατίθεται σε 79 χώρες, ενώ η χρήση των εμβολίων μηνιγγιτιδόκοκκου, ελονοσίας, πνευμονιόκοκκου και ρότα ϊού είναι και αυτή ανοδική.
Ωστόσο, σχεδόν 20 εκατομμύρια βρέφη δεν έλαβαν τα οφέλη του πλήρους εμβολιασμού το 2017. Από αυτά, σχεδόν 8 εκατομμύρια ζουν σε ευαίσθητες και δοκιμαζόμενες από κρίση περιοχές.
Ο ΠΟΥ έχει κάνει έκκληση για περισσότερες προσπάθειες προσέγγισης των σχεδόν πέντε εκατομμυρίων μη εμβολιασμένων παιδιών στην Περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας του ΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου